23 Mart 2016 Çarşamba

Pankek


Malzemeler:

– 2 adet yumurta
– 2 yemek kaşığı şeker
– 1 su bardağı süt
– 1,5 su bardağı un
– 1 paket kabartma tozu
– 1 paket vanilya
– Pişirme aşamasında kullanmak için sıvı yağ
– Servis önerisi: kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde ettim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder